Fit tijelo

Limfna drenaža ili preso terapija

Limfa je bezbojna tekućina sastavljena od bijelih krvnih stanica i plazme. Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koji se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci. Limfne žile su vrlo tanke a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koriste energiju rada mišića, kao što to većinom koriste vene. U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe. Manji zastoj limfe događa se svakodnevno pri dužem stajanju, sjedenju. Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se kod nekih oboljenja, poslije različitih operativnih zahvata te kao rezultat spoja više bolesti. Karakterizirani su vidljivim velikim otokom cijelog ili dijela ekstremiteta, tvrd na dodir. U tim slučajevima u dogovoru s liječnikom valja sprovesti limfnu drenažu. Posebni medicinski i kozmetički problem suvremenog svijeta postaje debljina i celulit te se isti uspješno tretiraju limfnom drenažom. Postupkom limfne drenaže pokušava se ukloniti višak tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage. Na taj način smanjila bi se ukupna veličina celulitne tvorbe. Drenaža povoljno utječe i na izgled kože. Limfna drenaža aktivira tok limfe kroz limfne puteve. Limfni putevi su zaduženi za skupljanje i izbacivanje otpadnih produkata iz tkiva. Aparat za limfnu drenažu radi prema načelu isprekidane pneumatske kompresije (presoterapije) tj. koristi napredujući tlačni val i time omogućuje kompresivnu limfnu drenažu. Do drenaže područja dolazi na osnovi kompresije rukava napunjenih zrakom, do kojih se komprimirani zrak dovodi iz baznog uređaja kroz sustav cjevčica. Ispunjavanje pojedinih komora posebnih rukava u prethodno programiranim intervalima formira polagano napredujući tlak. Stvaraju se nježni i ritmički valovi tlaka. Zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Pneumatičku presoterapiju pacijent percipira pozitivno, kao vrlo ugodan i učinkovit tip tretmana. Na tretiranom području dolazi do osjećaja olakšanja. Aparatna limfna drenaža može se primijeniti na medicinskom i estetskom polju. Pozitivni učinci aparatne limfne drenaže: to je fizioterapijski postupak fokusiran prvenstveno na tretman boli i preventive tijelo se ne tereti lijekovima primjena presoterapije pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu sastavni je dio moderne rehabilitacije i regenerativne njege aparatna limfna drenaža učinkovitija je od ručne limfne drenaže po tome što kod aparatne ne postoji mogućnost propusta i greške.

Vakuum masaža – aparativna

Što radi

  • aktivira stanice
  • uklanja limfne čvorove i višak masti
  • zateže kožu
  • potiče protok krvi
  • povećava kolagen kože
  • aktivira masne stanice te ubrzava metabolizam
  • povećava aktivnost enzima, aminokiselina, proteina, nukleinske kiseline

KAVITACIJA

Kavitacija je jedan od najpopularnijih tretmana za eliminiranje lokaliziranih masnih naslaga i celulita. Radi se o nekirurškom, neinvanzivnom postupku koji predstavlja alternativu liposukciji. Ultrazvučni valovi određene frekvencije djeluju na masne ćelije u potkožnom tkivu, izazivajući njihovo topljenje.

Kavitacija je jedna od najučestalijih i najkorištenijih metoda odstranjivanja masnih naslaga, celulita. Kavitacijom se može oblikovati trbuh, bedra, stražnjica, noge, nadlaktice bez kirurških zahvata i ožiljaka.